Ciasteczka marcepanowe - na podstawie przepisu Asiejki
Składniki w moim wydaniu:
60 g masła
2 łyżki cukru pudru
1 białko
85 g mąki
35 g mąki ziemniaczanej
2/3 łyżeczki proszku do pieczenia100 g marcepanu
kilka kropki aromatu migdałowego
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać białko. Wsypać makę z proszkiem do pieczenia, dodać rozdrobniony marcepan i aromat migdałowy. Uformować kulki, spłaszczyć je i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 180 stopniach.
mam nadzieję, że smakowały
OdpowiedzUsuńi były miłym towarzystwem do filiżanki ciepłej herbaty
:-)
Mysle, ze i mnie by posmakowaly :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i zycze Ci radosnych i pogodnych Swiat!