wtorek, 9 marca 2010

Krem z białej fasoli

Lubię smak fasoli. W tej zupie chciałam go zachować, stąd ograniczyłam się do fasoli i bulionu. Nie trzeba komplikować. Siekać, odmierzać, uważać, pamiętać, zwracać uwagę.

Decyzję o przyprawach i dodatkach wolałam zostawić na sam koniec. Padło na suszone pomidory i świeżo zmielony kolorowy pieprz.

Krem z białej fasoli

Składniki:
puszka białej fasoli
500 ml bulionu
Ewentualnie sól i pieprz do smaku, zioła

Przygotowanie:

Fasolę gotować z bulionem aż będzie miękka.

Zmiksować, przyprawić i podawać.

3 komentarze:

  1. O :D Widzę, że teraz dużo kremików na durszlaku. U mnie też się ich zaroiło. Z fasoli musi być przepyszny ;) Wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie namoczyłam na jutro szklankę fasoli, ale nie wiem czy na kotlety czy na zupę :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszny jest, to prawda :)
    Polka, zrób i to, i to, co masz sobie żałować ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli coś napiszesz :)