Muffiny migdałowo-czekoladowe - przepis stąd, trochę zmieniony
Składniki:
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki mąki migdałowej
1 szklanka brązowego cukru
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek oleju arachidowego
1 szklanka mleka
Przygotowanie:
Osobno wymieszać suche składniki, osobno mokre. Wymieszać i piec 20 minut w 180 stopniach.
Można posmarować stopioną gorzką czekoladą i posypać płatkami migdałów.
Mmmm... Takie boski muffinki z samego rana? Chciałbym..
OdpowiedzUsuńŚwietne śniadanko:) I od razu uśmiech na twarzy mimo śniegu za oknem:)
OdpowiedzUsuńSpencer, możemy się zamienić - daj mi pankejka, a ode mnie dostaniesz muffinka ;)
OdpowiedzUsuńna taki poranek to ja się piszę:):):)
OdpowiedzUsuńzawsze jest dobra pora na muffinkę :)
OdpowiedzUsuńmałe przyjemności..
OdpowiedzUsuńlubię