sobota, 13 marca 2010

Muffiny migdałowo-czekoladowe. Sposób na weekendowy poranek

Szybko, ale jakby od niechcenia. Słodko, ale nieprzesadnie.

Muffiny migdałowo-czekoladowe - przepis stąd, trochę zmieniony

Składniki:
 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki mąki migdałowej
1 szklanka brązowego cukru
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek oleju arachidowego
1 szklanka mleka

Przygotowanie:

Osobno wymieszać suche składniki, osobno mokre. Wymieszać i piec 20 minut w 180 stopniach.

Można posmarować stopioną gorzką czekoladą i posypać płatkami migdałów.





6 komentarzy:

  1. Mmmm... Takie boski muffinki z samego rana? Chciałbym..

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne śniadanko:) I od razu uśmiech na twarzy mimo śniegu za oknem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Spencer, możemy się zamienić - daj mi pankejka, a ode mnie dostaniesz muffinka ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. na taki poranek to ja się piszę:):):)

    OdpowiedzUsuń
  5. zawsze jest dobra pora na muffinkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. małe przyjemności..
    lubię

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli coś napiszesz :)