Bardzo pożywna, gęsta zupa - ale tylko dla tych, którzy lubią groch. Łyżki w dłoń i czas na ...
Węgierska zupa z żółtego grochu - na podstawie "Culinaria Hungary"
Składniki:
1 duża cebula
250 g suszonego żółtego grochy
sól
ząbek czosnku, zmiażdżony
1/2 łyżeczki ostrej papryki
Przygotowanie:
Obierz cebulę. Gotuj ją razem z grochem i 2 litrami wody przez 1 godzinę - groch ma być miękki.
Dodać sól, czosnek i paprykę.
Dobrze wymieszaj i podawaj.
halloumi and fall vegetable roast
2 dni temu
Taka inna grochówka? Pyszniasta musi być:)))
OdpowiedzUsuńHa, u mnie też dziś niezwykła grochówka ! Twoja bardzo mi sie podoba, z papryka i cebula musi fajnie smakować :)
OdpowiedzUsuńno właśnie taka inna grochówka - dobrze powiedziane Majanko!
OdpowiedzUsuńGrażynko - racja, smakuje bardzo fajnie :)
lubię groch..
OdpowiedzUsuńłyżka w dłoni i..?
zupy nie mam..
Asiejko,
OdpowiedzUsuńdo Ciebie w moich myślach płynie zgrabna miseczka tej radośnie kolorowej zupy, więc smacznego! :)
Ja uwielbiam i z chęcią złapię za łyżkę! :)
OdpowiedzUsuńAleż bogactwo zup u Ciebie, co jedna to ciekawsza :)
OdpowiedzUsuń