Ciasteczka migdałowe z gruszkami i gorzką czekoladą
Składniki:
130g mąki migdałowej
70g miękkiego masła
60g cukru trzcinowego
1 małe jajko
1/4 łyżeczki soli
Gruszka pokrojona w drobną kosteczkę
50 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
Reszta kandyzowanego imbiru, w małych kawałeczkach
¼ łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Migdały z solą, proszkiem do pieczenia, imbirami, gruszką i czekoladą wrzucamy do miski, mieszamy.
Masło ucieramy z cukrem i jajkiem na puszystą masę, dodać składniki z miski.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
Ciasteczka formować rękami i kłaść w odstępach na blaszce.
Piec 12-15 minut, ewentualnie przykryć, jakby się mocno rumieniły.
Przepis zawdzięczam Bezglutenowej Babeczce, nieco go zmodyfikowałam, ale właśnie takie ciasteczka mi się ostatnio wymarzyły – bardzo Ci dziękuję!
To już koniec orzechowych atrakcji
halloumi and fall vegetable roast
1 dzień temu
a za mną tak wczoraj chodziły ciasteczka
OdpowiedzUsuńi chodziły
i chodzą
migdały gruszki i czekolada to cudne połączenie