niedziela, 8 sierpnia 2010

Wietnamskie ryżowe vermicelli z ziołami

Smaczny lekki obiad, ze względu na świeże zioła idealny na lato, szczególnie upalne.

Ryżowe vermicelli z ziołami

Składniki na dwie osoby:
200 g ryżowego vermicelli
½ ogórka, wypestkowanego i pokrojonego w cienkie plasterki
Garść świeżych ziół: bazylii, mięty, oregano, kolendry
Sok z ½ limonki
2 łyżeczki wietnamskiego sosu rybnego

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu (u mnie 4 minuty).

Przekładamy makaron na talerze, mieszamy z ogórkiem i ziołami. Polewamy sokiem z limonki i sosem rybnym.

Konsumujemy :)




Przepis pochodzi z książki "Vietnamese Food & Cooking" wydawnictwa Hermes House

1 komentarz:

Będzie mi miło, jeśli coś napiszesz :)