środa, 11 sierpnia 2010

Soba. Nori. Paluszki krabowe

Kolejna prosta, szybka i sycąca propozycja z azjatyckim rodowodem - polecam!

Makaron soba w bulionie dashi z paluszkami krabowymi, nori i szczypiorkiem

Składniki na dwie porcje:
dwie wiązki makaronu soba
litr bulionu dashi (u mnie z saszetki)
250 g paluszków krabowych, pokrojonych w kawałki
glony nori, pokrojone w kawałki
drobno posiekany szczypiorek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w bulionie przez 3-5 minut. Przekładamy do misek, dodajemy paluszki krabowe, glony nori i szczypiorek.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Kocham kuchnię azjatycką właśnie za to, że jest szybka a jednocześnie sycąca. Jak tego nie kochać?

    OdpowiedzUsuń
  2. Arven ma w stu procentach rację - jak nie uwielbiac takiej kuchni? no, po prostu się nie da ;p

    Pozdrawiam ciepło ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. Gwiazdko chyba lubimy podobne smaki :)
    Ja bym tylko sobę na udon wymieniła a reszta zostaje ja jest :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli coś napiszesz :)