Kolejna prosta, szybka i sycąca propozycja z azjatyckim rodowodem - polecam!
Makaron soba w bulionie dashi z paluszkami krabowymi, nori i szczypiorkiem
Składniki na dwie porcje:
dwie wiązki makaronu soba
litr bulionu dashi (u mnie z saszetki)
250 g paluszków krabowych, pokrojonych w kawałki
glony nori, pokrojone w kawałki
drobno posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w bulionie przez 3-5 minut. Przekładamy do misek, dodajemy paluszki krabowe, glony nori i szczypiorek.
Smacznego!
halloumi and fall vegetable roast
2 dni temu
Kocham kuchnię azjatycką właśnie za to, że jest szybka a jednocześnie sycąca. Jak tego nie kochać?
OdpowiedzUsuńArven ma w stu procentach rację - jak nie uwielbiac takiej kuchni? no, po prostu się nie da ;p
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło ;]
mogę się tylko zgodzić ;)
OdpowiedzUsuńGwiazdko chyba lubimy podobne smaki :)
OdpowiedzUsuńJa bym tylko sobę na udon wymieniła a reszta zostaje ja jest :D