Jeśli tam, gdzie mieszkacie trafi się Wam jeszcze jakiś ciepły dzień, to polecam Wam ten oryginalny chłodnik - z mlekiem kokosowym i kolendrą.
Chłodnik z mlekiem kokosowym i kolendrą - przepis z książki "Soups. 500 recipes", lekko zmodyfikowany
Składniki:
mały pęczek kolendry
1.2 l mleka
400 ml mleka kokosowego
200 ml gęstego jogurtu greckiego
po szczypcie soli i pieprzu
Przygotowanie:
Zostawiamy kilka listków kolendry do dekoracji.
Resztę składników wrzucamy do blendera (z kolendrą lub bez - w opcji bez, siekamy ją drobnko), schładzamy i podajemy.
Smacznego!
halloumi and fall vegetable roast
2 dni temu
Piękne zdjęcie! Smaczny musi być ten chłodniczek, ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
chłodnik i sernik - czy to nie Twój znak rozpoznawczy? (;
OdpowiedzUsuńobecnie zapoznaję się z zupami więc pewnie i na chłodniki przyjdzie pora, wiedzieć będę na pewno gdzie zaglądnąć (:
osobiście zwolenniczką chłodników nie jestem. jednakże moja rodzina od czasu do czasu mnie o nie prosi, jestem na nie skazana ;p
OdpowiedzUsuńale ten? dośc ciekawe połączenie składników.
Viri, rzeczywiście - w sezonie letnim jakoś tam wyszło ;) jesienią serniki pewnie zostaną, a chłodniki zastąpię kremowymi zupami ;)
OdpowiedzUsuńBaaardzo mi się podoba ten przepis!Jaki prosty!
OdpowiedzUsuń