2 ogórki, obrane, przekrojone na pół i wypestkowane
szczypta soli
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
50 g posiekanego szczypiorku (nie dałam)
30 ml octu jabłkowego
30 ml syropu cukrowego (zamiast niego dałam łyżeczkę cukru pudru)
Przygotowanie:
Ogórka kroimy w cienkie paski, solimy i zostawiamy na 10 minut.
500 ml zimnej wody mieszamy z czosnkiem, szczypiorkiem, octem i cukrem. Schładzamy w lodówce.
Ogórka umieszczamy w miseczkach, zalewamy płynem - gotowe, smacznego!
Wygląda niezwykle rześko i lekko, właśnie idealny na początek posiłku! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńpiękny kolor! taki delikatny i letni :)
OdpowiedzUsuńmacie rację, dokładnie tak jest :)
OdpowiedzUsuńŚliczny ma kolor, rzeczywiście:) Chyba musi świetnie smakować!:))
OdpowiedzUsuńOoo, poratowałabym się chyba taką zupą w te największe upały...oj tak...
OdpowiedzUsuńlubię zielone
OdpowiedzUsuń