Składniki:
łyżka oliwy2 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów
2 łodyżki kolendry
sól i pieprz, do smaku
Przygotowanie:
W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i lekko obsmażamy. Dodajemy pomidory i kolednrę, doprowadzamy do zagotowania, potem zmniejszamy ogień i gotujemy jakies 10 minut. Miksujemy i doprawiamy.
Smacznego!
śliczne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńHmmm, tylko 2 łodyżki kolendry? A może chodzi o pęczki? Wprawdzie kolendra ma wyrazisty smak, ale chyba nie na tyle by 2 łodyżki nie zniknęły w morzu smaku pomidorów, prawda?
OdpowiedzUsuńZdjęcia przesmaczne :) To pierwsze ma piękny kadr :)
piękny kolor
OdpowiedzUsuńTili,
OdpowiedzUsuńw przepisie była mowa o dwóch gałązkach i tyle dałam, ale pewnie zwiększenie ilości też nie zaszkodzi, nie wiem tylko, jak wtedy z kolorem ;)
pozdrawiam