środa, 14 kwietnia 2010

Prosta zupa pomidorowa z kolendrą

Prosta zupa pomidorowa z kolendrą - przepis z książki "Soup. 500 recipes", zmodyfikowany

Składniki:
łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów
2 łodyżki kolendry
sól i pieprz, do smaku


Przygotowanie:

W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i lekko obsmażamy. Dodajemy pomidory i kolednrę, doprowadzamy do zagotowania, potem zmniejszamy ogień i gotujemy jakies 10 minut. Miksujemy i doprawiamy.


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Hmmm, tylko 2 łodyżki kolendry? A może chodzi o pęczki? Wprawdzie kolendra ma wyrazisty smak, ale chyba nie na tyle by 2 łodyżki nie zniknęły w morzu smaku pomidorów, prawda?

    Zdjęcia przesmaczne :) To pierwsze ma piękny kadr :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tili,
    w przepisie była mowa o dwóch gałązkach i tyle dałam, ale pewnie zwiększenie ilości też nie zaszkodzi, nie wiem tylko, jak wtedy z kolorem ;)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli coś napiszesz :)