Tak, to te z Dnia Misia :) Mam je nadal i są dużo lepsze niż na samym początku, więc warto było ukryć je w czeluściach kuchennej szafki.
Pierniczki - przepis Dorotus z Moich Wypieków
Składniki:
1/4 szklanki miodu
5 łyżek miękkiego masła
1/2 szklanki brązowego cukru
1 jajko
2 i 1/4 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki przyprawy do piernika
Przygotowanie:
Mieszamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienko, wycinamy pierniczki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy około 8-10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Jemy tak późno, jak tylko damy radę wytrzymać, bo z każdym dniem będą coraz lepsze.
Przepis trafia do akcji pierniczkowej
halloumi and fall vegetable roast
1 dzień temu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli coś napiszesz :)